songs en podcasts

Alle liedjes en opnames op één plek

In de zomer schreef ik mijn eerste boek en nu de bladeren op straat liggen, ben ik gestart met het inspreken van berichten, ook wel podcasts genoemd. In mijn verhalen kan ik nu ook liedjes en klanken verwerken, wat een feestje! Bij elke observatie voel ik in of ik deze wil delen. Ik ben me volledig bewust dat dit mijn waarnemingen zijn, van mijn reis en altijd de inzichten aandienen die mij op dat nu-moment voorhanden zijn. Ik heb geen doel om mensen te overtuigen van mijn observaties, ze bevatten geen waarheden voor een ander, want het zijn mijn feiten. Ik merk dat ik het spannend vind, het is een openheid die ik volledig voel in mijn Zelf en waarin mijn persoonlijkheid nog niet altijd mee wil. Het is een dialoog, beter uitgedrukt als ‘een discussie’. Luister je mee op reis? Je bent Zelf(s) van harte welkom!

De reclamefolder van het tuincentrum, met de thema’s ‘verwonderland’ en “hang buiten het licht op”, valt op de mat. Het raakt me, ik verwonder me nog altijd over deze wereld, vooral over de mensen, dat ze vergeten zijn hoe mooi en lichtgoud ze zijn. Met kerst hangen we …

De makelaar belt dat de koper zich heeft teruggetrokken en mijn huis dus niet verkocht is. En wat nu? Stap ik in één van de twee paden die er voor me klaar liggen? Stap ik in het veld van goed of fout en ga ik hiernaar handelen? Of …

Wat zeggen we nu écht als we “niet akkoord gaan met deze situatie”? En wat bedoelen we als we roepen “we zetten alle tijdlijnen open”? Is dat écht zo? Of is er misschien ergens nog iets dat toch wel comfortabel voelt en zo mag blijven? Kinderen, dieren, relatie, …

De afgelopen week is mijn hoofd, mijn brein, in verwarring. Het heeft in een ontmoeting, waarin vele krachtdragers van de aarde en daarbuiten, met elkaar samenwerkten in een krachtmeting, alle hoeken van de blokhut gezien. Sindsdien ervaar ik ruimte en verwarring, want het hoofd snapt het allemaal niet …

Als alles op losse schroeven staat in deze wereld. Alles verandert en de oude modellen voldoen niet meer. Welke rol speelt de persoonlijkheid in deze nieuwe situatie? Als ik heront-dek wie ik in wezen ben, wie ‘ik’ achter de afleiding ben, wie of wat is de persoonlijkheid dan …

In het donker fiets ik op een gladde polderweg, achter mij nadert een auto op volle snelheid en ik voel de koplampen in mijn rug schijnen. Een angstveld probeert zich meester te maken van mijn lijf en hoofd en ik voel en kijk en ervaar. In de plaats …

Translate »