Oud nieuws in de bak

Vanmorgen zette ik mijn oud papierbak in de straat en net voor ik weer naar binnen ging, zag ik dat een buurman met interesse mijn papieren aan het doorbladeren was en ging lezen. Wat voel ik hier nu bij? En vind ik hier nu iets van? En is dat dan een constatering of een oordeel naar deze buurman? En heeft dit dan invloed op een toekomstige ontmoeting?

In deze podcast vertel ik hoe ik bewust met deze situatie probeer om te gaan en ook zie dat mensen in deze wereld niet meer schijnen te weten hoe de autonomie en de privacy van hun medemensen te respecteren. Privacy, die in deze wereld op vele manieren ge├źnterd wordt en alleen tegen de prijs van onveiligheid kan worden genoten. Hoe willen wij daar als mensen bewust mee omgaan? Is het eigenlijk wel zo dat veiligheid altijd met controle gepaard moet gaan?

Tijd om oud nieuws in die bak te gooien! Tijd om met een schone lei te starten, geen oordelen naar wat iemand in het verleden (is slechts een herinnering) al dan niet heeft gedaan. In welke wereld wil jij leven? Ik stel me een nieuwe wereld voor waar ieder levend wezen vrij kan opgroeien en ZIJN, altijd veilig is, geen enkele controle nodig heeft en elkaars autonome privacy respecteert. Een samen-leving in vrede.

‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one’ – John Lennon, Imagine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *