Info bestellen, afrekenen, verzenden en inloggen

Je kunt in de webwinkel bestellen en afrekenen met Ideal (Nederland) en Bancontact (België). Indien je contant of via een betaalkaart wilt betalen, stuur dan even een e-mail naar shop@claudiavanzee.nl. Je kunt kiezen of je als een ‘gast’ je bestelling doet, of dat je een account aanmaakt. 

Als je ervoor kiest om bij je bestelling een account aan te maken, dan kun je hier je downloads (luisterboeken) terugvinden. Voor online aankopen hoef je alleen jouw naam en e-mailadres in te vullen. Als je een boek hebt besteld, vul dan ook even het adres in waar we dit naartoe kunnen sturen (tenzij het om afhalen gaat). Je kunt jouw bestellingen en inloggegevens inzien en aanpassen via ‘mijn account‘, rechtsboven in de menubalk, onder ‘winkelen’. 

Zodra jij hebt afgerekend, kom je op een pagina waar alle bestanden direct te downloaden zijn. Bovendien ontvang je direct een bestelbevestiging per e-mail met hierin tevens de downloadbestanden. Als je een account hebt aangemaakt, dan zijn de bestanden ook in je account opgenomen. 

Jouw bestelling wordt uit voorraad geleverd en zorgvuldig ingepakt en verstuurd door Nick en Elze van wijzijntof.nl uit Heinenoord (Gemeente Hoeksche Waard). Indien je één of twee boeken bestelt, ontvang je je boek(en) in een brievenbuspakje. Vanaf drie boeken wordt je bestelling in een regulier postpakket verstuurd. In beide gevallen ontvang je een track en trace code voor jouw pakket. 

Indien je op werkdagen voor 16.00 uur jouw bestelling doet, dan wordt deze nog dezelfde dag ingepakt en verzonden. Jij hebt in de meeste gevallen jouw boek(en) de volgende dag in huis. Bestellingen die je op zaterdag voor 16 uur doet, worden ook dezelfde dag verstuurd en op maandag bezorgd. Boeken die je op zondag bestelt, worden op maandag verstuurd. 

Voor verzending naar België en Nederland betaal je een kleine bijdrage in de verzendkosten:

1 boek= van € 0 tot € 19,99: € 1,99 
2 boeken= van € 20 tot € 39,99: € 0,99
vanaf 3 boeken= vanaf € 40: gratis

Luisterboeken ontvang je digitaal, hier betaal je dus geen verzendkosten voor en ze zijn niet opgenomen in bovenstaande staffel. De webwinkel berekent de juiste bijdrage in de verzendkosten en geeft bovendien aan hoeveel je nog zou kunnen besteden om in aanmerking te komen voor gratis verzending.  

Voor het versturen naar de Waddeneilanden rekent DHL een toeslag van € 5, hou hier rekening mee met jouw bestelling. Indien je jouw bestelling laat bezorgen naar één van de waddeneilanden, dan ontvang je een betaalverzoek voor dit bedrag. Zodra deze voldaan is, versturen wij het pakket.

Bestellingen in Nederland worden geleverd door DHL. Jouw boek wordt verpakt in een brievenbuspakket. Je hoeft hier niet voor thuis te blijven. Een bestelling van drie of meer boeken past niet meer door de brievenbus. Het pakket wordt in dit geval ook automatisch naar jouw huisadres gestuurd. Indien je dit pakket liever ophaalt op een DHL-punt, laat dit dan even weten in het invoerveld bij je bestelling.  

We  kunnen naar elk land versturen. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden en de verzendkosten, via shop@claudiavanzee.nl. Een andere optie is dat je via Amazon bestelt, jouw boek wordt dan lokaal geprint en verstuurd, waardoor de verzendkosten ofwel gratis zijn, ofwel een stuk lager uitvallen dan als we het vanuit Nederland versturen. 

Neem contact op via shop@claudiavanzee.nl als je een vraag of een klacht hebt over jouw bestelling.

Op de website doen we er alles aan om een zo goed mogelijk beeld te geven van de aankoop, in dit geval van een (luister)boek. Je kunt een inkijkexemplaar of een gratis podcast lezen of luisteren. 

Mocht het toch voorkomen dat je een papieren boek bij ontvangst ongelezen wilt retourneren, neem dan contact met ons op via shop@claudiavanzee.nl. Uiteraard lossen we jouw verzoek naar tevredenheid op. Als een boek is gelezen, dan is het verschil met ‘even doorbladeren’  heel duidelijk te zien. Een gelezen exemplaar kan niet meer worden verkocht en is dus niet te retourneren. 

Een e-book of luisterboek kan niet meer worden geretourneerd. 

Op dit moment worden de boeken niet verkocht in fysieke winkels of andere locaties, maar dat lijkt ons wel een heel goed idee! Mocht je een winkel of andere locatie hebben en geïnteresseerd zijn om samen te werken, neem dan contact op met info@claudiavanzee.nl of neem vast een kijkje in de winkel

De optie ‘afhalen’ heb ik aan de winkel toegevoegd voor mensen die weten mij te zien bij een lezing of een andere ontmoeting. Mensen die graag digitaal willen betalen omdat zij bijvoorbeeld geen contant geld bij zich hebben. Je kunt in de opmerkingen bij je bestelling aangeven naar welke bijeenkomst je gaat, of hoe je het boek wenst te ontvangen. Ik beschik dus niet over een locatie waar je de boeken kunt afhalen. Indien deze wens bestaat bij klanten en er is vraag naar, dan is dit wel een optie die ik overweeg. Als je twijfelt, stuur me dan even een berichtje via info@claudiavanzee.nl. 

Een aantal van mijn boeken publiceer ik via Amazon, zodat ze wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dit is een handige optie als je in het buitenland woont. Omdat het boek door een lokale drukker geprint wordt, zijn de verzendkosten ofwel gratis, ofwel een stuk lager dan dat wij het boek vanuit Nederland versturen. Het bedrijf neemt het hele proces van bestellen, afrekenen en (retour) verzenden voor hun rekening. Ik ontvang maandelijks de royalties over de verkochte boeken en heb geen idee wie ze besteld heeft en welke drukker ze heeft verzonden. Je kunt op Amazon een review plaatsen nadat je het boek besteld (gelezen) hebt. Graag zelfs!

Nieuws van Zee ontvangen?